PTJ Trainingen en Jeugdwerk

Dan maar te laat!

Dan maar te laat!!
Note to myself:
– dochter ’s avonds laten uitzoeken wat ze aan zou willen zodat we dan eventueel kunnen discussiëren of dat dat het gaat worden.
– make-up check voordat we de deur uit stappen.
– kusjes kort en op de gang, niet poetsen en plukken.
– verliefde bijna tieners niet meer uit het oog verliezen!

Dochterlief (net 8 jaar geworden) is momenteel verliefd!
Hartstikke leuk natuurlijk…..

Na afloop van haar Kinderfeestje breng ik alle kids thuis. Vriendje in spe als laatste op verzoek van Mila.
Ze zitten achterin. Wanneer ik in mijn achteruitkijkspiegel kijk zie ik ze niet….. Af en toe spiekt er 1 en kan ik gelukkig doen alsof ik heel druk ben met het verkeer…..
Bij thuiskomst zucht ze met een verliefde blik. “Mam, hij wilde met me kussen”.

verliefdAfgelopen week heb ik echter al veel meningsverschillen gehad met haar.
“Je mag na 3 dagen best een ander jurkje aan doen.” “Dat wil ik niet want hij vind mij er zo mooi uit zien”. Mijn tegenargument dat hij haar vast ook leuk vind met andere kleding gewoon omdat hij haar leuk vindt slaat compleet de plank mis.

Normaal als ik haar gedag zeg bij de klas geven we elkaar een kroel en kus. We wensen elkaar een fijne dag en gaan uit elkaar. Afgelopen week kreeg ik het volgende: ” nou mam, doe niet! Dat is niet stoer!” Ik zie haar kijken of het is opgemerkt door haar bijna vriendje.
“Fieuw, nou doeiiii”, en ze draait zich om.
Wanneer ik ’s avonds vraag wat dan wel stoer is geeft ze aan dat een kus op haar wang, kort, best kan maar het liefst in de gang en dat ik niet nog even haar (tand)pasta weg mag vegen of aan haar kleding mag plukken of zo.

Met 3 kids, man en 2 katten is het in de ochtend soms nogal hectisch (understatement). Als we op t punt staan om de deur uit te gaan (we zijn al aan de late kant) zie ik dat ze make-up op heeft. “Lieve schat, naar school mag je geen make-up op.” Ze doet alsof ze mij niet hoort en loopt naar buiten.
Het is dat we aan de late kant zijn maar ik neem mij stellig voor dat we de volgende x maar gewoon te laat zijn als het weer gebeurt. In groep 4 heb je geen make-up nodig!
Het gaat er af, dan maar te laat!

 

11-07-2016
Dan maar te laat!
Schuiven naar boven